Top

Onze merken lampen

De merken designverlichting uit onze collectie

In onze collectie vind je een aantal toonaangevende merken verlichting. De merken lampen die wij vertegenwoordigen zijn: Lloyd Industrials, EBLI, Stilnovo, ANVIA, Jack Brandsma en Atelier Artiforte. Niet alleen produceren wij zelf twee daarvan, ook zijn wij official dealer van de andere merken. Stuk voor stuk merken met een eigen verhaal die gezien mogen worden en net even anders zijn. Kortom: unique lighting objects. Graag stellen wij de merken aan je voor. Welke stijl past in jouw interieur?

Lloyd Industrials

Unique lighting objects

Lloyd Industrials heeft zich gespecialiseerd in het volledig upcyclen van industriële lampen en designlampen. Lampen die in oude fabrieken of bedrijfspanden hebben gehangen worden volledig hergebruikt tot aan het kleinste onderdeel. Zo geven wij lampen met een bijzondere geschiedenis een geheel nieuw leven door deze vanuit ons atelier vakkundig te restaureren. Vervolgens worden deze bijvoorbeeld duurzaam gepoedercoat in een prachtige mat witte coating. Met als resultaat duurzame verlichting met een echt verhaal. Al onze lampen worden voorzien van een nieuwe aansluiting en binnenwerk zodat deze weer jarenlang kunnen stralen. Altijd met respect naar het originele ontwerp.

Door de jaren heen hebben wij een ruime collectie waanzinnige armaturen opgebouwd die bestaat uit merken als Philips, Mazda en FRAL. Stuk voor stuk worden deze handmatig getransformeerd tot ware eyecatchers in jouw interieur. Industrieel erfgoed is en blijft dagelijks de inspiratie voor Lloyd Industrials.

De volledige collectie van Lloyd Industrials bekijk je hier.

Logo van Lloyd Industrials unique lighting objects

Zie jij de lampen uit de collectie van Lloyd Industrials al helemaal in jouw interieur hangen? Bezoek dan onze studio of webshop.

Redesigned snelwegarmatuur A16 Lightbox van het merk Lloyd Industrials

EBLI

Kleurrijke emaille designverlichting

Wanneer passie voor verlichting zo groot is, gaat creativiteit borrelen en ontstaat er een idee. In onze rugzak: jarenlange ervaring met de restauratie van authentieke fabriekslampen. Deze vakkennis vormt samen met de interesse voor interieur en design, de basis voor ons eigen label: Émaillé By Lloyd Industrials, oftewel EBLI. Er ontstaat een lampenlijn naar eigen ontwerp, met als uitgangspunt de originele fabriekslamp. Van origine werden deze vaak afgewerkt met een emaille coating. Een eeuwenoude techniek waarbij glas samensmelt met bijvoorbeeld metaal. Het resultaat: een duurzaam kras- en kleurvast oppervlak. Hoe mooi is het om deze kleurrijke en veelzijdige techniek nieuw leven in te blazen in een nieuw ontwerp? Verleden, heden en toekomst komen na een lang proces van ontwerpen, testen en doorontwikkelen samen.

De ONETONE collectie is volledig handgemaakt en is een Europees product. EBLI werkt daarvoor samen met gespecialiseerde bedrijven met allemaal hun eigen vakkennis. De armaturen worden vervolgens door Lloyd Industrials geassembleerd in het eigen atelier.

De volledige collectie van EBLI bekijk je hier.

 

Logo van EBLI

Kan jouw interieur wel een beetje kleur en glans gebruiken? In onze studio of webshop vind je alle varianten uit de EBLI collectie.

Foto van de beige Onetone hanglamp van het merk EBLI

Stilnovo

Original for the originals

Sinds 2023 is Studio Lloyd Industrials ook official Stilnovo dealer. Daarom stellen wij je graag voor aan dit prachtige Italiaanse designmerk, opgericht in 1946 door Bruno Gatta. Hij werkt samen met zijn broer Paolo, die net is afgestudeerd aan de universiteit. In september 1949 openen ze ‘Stilnovo Srl’. Daarmee groeit het bedrijf in slechts een paar jaar tijd uit tot een begrip in de moderne verlichting. Het merk wint door de jaren heen diverse prijzen voor hun ontwerpen. Met als één van de bekendste ontwerpen de Saliscendi hanglamp uit 1957 en de iconische Sputnik.

In 2019 neemt de Linea Light Group, wereldleider in LED-verlichting, Stilnovo over. Met als doel het merk opnieuw te lanceren in de moderne wereld en een geschiedenis voort te zetten die meer dan 70 jaar geleden begon. Zij brengen de prachtige iconen uit het verleden opnieuw uit. Daarnaast worden er ook nieuwe ontwerpers betrokken bij het merk om zo toekomstige verlichtingsarmaturen te ontwikkelen. Met trots vertegenwoordigen wij Stilnovo dan ook tussen onze andere hoogwaardige merken lampen.

De volledige collectie van Stilnovo bekijk je hier.

 

Rood logo van het Stilnovo

Heb jij gevoel voor stijl en originaliteit? Dan wordt het tijd om jouw interieur te verrijken met één van de speelse ontwerpen van Stilnovo. De collectie bekijk je in onze studio of webshop.

 

Designlamp Saliscendi groen van het merk Stilnovo

ANVIA

Retro design lampen

Met de opening van de Studio Lloyd Industrials ontstaat er ook een samenwerking met het Nederlandse ANVIA. Sinds januari 2023 zijn wij met trots ‘official dealer’ van dit prachtige verlichtingsmerk. Een familiebedrijf dat eind 1933 wordt geregistreerd als de Algemeene Nederlandsche Verlichtings-Industrie Almelo (ANVIA).

De iconische modellen vind je niet alleen terug in onze webshop. Ook in onze studio zijn deze lampen ruim vertegenwoordigd. Modellen met een knipoog naar de mid-century modellen van Hoogervorst. Allemaal voorzien van de best mogelijke verlichtingstechnologie van dit moment. Een merk dat meer dan goed aansluit bij het gedachtengoed van Studio Lloyd Industrials: unique lighting objects.

De volledige collectie van ANVIA bekijk je hier.

 

logo van het ANVIA

Ben je benieuwd naar de collectie van ANVIA? Bezoek onze studio of webshop.

Vloerlamp Sprinkhaan LS van het merk ANVIA

Atelier Artiforte

Vintage klassiekers en innovatieve lichtobjecten van de beste Nederlandse designers

Ruim 90 jaar na haar oprichting schijnt Atelier Artiforte nieuw licht op het eigentijdse interieur. Ontdek heruitgaven van vintage klassiekers en innovatieve lichtobjecten van de beste Nederlandse ontwerpers. Atelier Artiforte combineert glasheldere vormgeving en bewuste materiaalkeuze met moderne LED technieken.

Verlichtingsmerk Atelier Artiforte is opgericht in 1930 in Rotterdam. Henk Fillekes was de drijvende kracht achter de vernieuwende ontwerpen waarmee het bedrijf in de jaren vijftig en zestig bekendheid verwierf. Naast het werk van Fillekes bevat de collectie ontwerpen van architecten Kho Liang Ie en zijn leermeester Johan Niegeman. RSGA Design heeft de rechten op de verlichting van Atelier Artiforte verworven. Daarmee is er een nieuw hoofdstuk toegevoegd aan de geschiedenis van deze unieke collectie van tijdloze en ongekunstelde verlichting met Nederlandse ontwerptraditie.

In een later stadium wordt Jack gevraagd om een plafondversie van de lamp te maken. Dat levert ook nieuwe onderdelen op die te combineren zijn met de reeds bestaande onderdelen en zo ontstaan er nieuwe varianten, die tezamen de ‘Major Tom family’ zijn gaan heten.

De volledige collectie van Atelier Artiforte bekijk je hier.

 

Logo Atelier Artiforte

Een Nederlands merk dat in 1930 ontstaat om de hoek van onze studio. De collectie bekijk je in onze studio en webshop.

K-46 vloerlamp van Atelier Artiforte

Jack Brandsma

Kleurrijke lampen uit de Major Tom collectie

Jack Brandsma (1969) studeert interieurarchitectuur aan Academie Minerva in Groningen en Design Products aan het Royal College of Art in Londen. In 2003, het jaar waarin hij ook als docent begint, ontwerpt hij een nieuw interieur voor de mediatheek. Hiervoor maakt hij een interpretatie van de geëmailleerde industrielampen die in de oude mediatheek hingen.

Door een rand toe te voegen aan het originele ontwerp én de lamp in een ander materiaal uit te voeren (opaal PETG), ontstaat een doorschijnend lichtobject. Dit nodigt ook uit om te combineren met andere kleuren en ontstaat de lamp in duokleuren. Door de lamp aan een koord te hangen en het snoer aan de onderkant uit de lamp te laten komen, lijkt het object te zweven en wordt deze gedoopt tot ‘Major Tom’. 

In een later stadium wordt Jack gevraagd om een plafondversie van de lamp te maken. Dat levert ook nieuwe onderdelen op die te combineren zijn met de reeds bestaande onderdelen. Zo ontstaan er nieuwe varianten, die tezamen de ‘Major Tom family’ zijn gaan heten.

De volledige collectie van Jack Brandsma bekijk je hier.

Collectie Dutch design Jack Brandsma

Hanglamp Jack Brandsma MT380 Major Tom

Logo van Lloyd Industrials unique lighting objects

Waarmee kunnen wij jou verder helpen?

Natuurlijk denken wij graag met je mee bij het vinden van die ene designlamp voor jouw interieur.
Heb je een vraag over de collectie, het bestelproces of de studio?
Laat het ons weten of breng een bezoek aan de studio in Rotterdam.

Neem contact op

Lampen uitgelicht