Top

LLOYD INDUSTRIALS: upcycling van industriële lampen naar design

Voor de inrichting van een Rotterdams loft gingen wij in 2010 op zoek naar een uniek lichtobject. In een loods stuitten wij daarbij op een serie oude filmspots uit de studio van fotograaf Paul Huf. We besloten de spots volledig uit elkaar te halen en te restaureren. In onze zoektocht naar de juiste onderdelen en technieken is onze passie voor het behoud van oude industriële lampen ontstaan. Onder de Rotterdamse Hofbogen ontstond in 2012 zo een werkatelier waarbij het ambacht en behoud van het industriële erfgoed voorop staat.

Inmiddels hebben wij ons gespecialiseerd in het volledig upcyclen van industriële lampen met een verhaal. Zo geven wij lampen met een bijzondere geschiedenis een geheel nieuw leven door deze vakkundig te restaureren en duurzaam te poedercoaten in een prachtige mat witte coating. Ons atelier is in 2020 verhuisd naar een oude smederij in Hengelo (Gelderland).

Studio Lloyd Industrials
Begin 2023 heeft Studio Lloyd Industrials haar deuren geopend onder de Rotterdamse Hofbogen. In deze showroom worden, naast onze eigen nieuwe emaille lampen van EBLI en de White collectie, ook de meest waanzinnige designlampen van Stilnovo en ANVIA getoond. Het design en de ontwerper staan centraal op deze plek.

Onze passie voor lampen gaat ver en is dagelijks nog steeds de inspiratie voor Lloyd Industrials

Foto Martin Dijkstra voor Volkskrant Design Magazine

Logo van Lloyd Industrials unique lighting objects

Vragen of wil je een afspraak maken?

Natuurlijk helpen wij je graag bij het vinden van die ene designlamp voor jouw interieur.
Heb je een vraag over de collectie, laat het ons weten of bezoek de studio in Rotterdam.

Neem contact op

Uitgelicht