Top

LLOYD INDUSTRIALS: upcycling van industriële lampen naar design

Voor de inrichting van een Rotterdams loft gaan wij in 2010 op zoek naar een uniek lichtobject. In een loods stuiten wij daarbij op een serie oude filmspots uit de studio van fotograaf Paul Huf. We besluiten de spots volledig uit elkaar te halen en te restaureren. In de zoektocht naar de juiste onderdelen en technieken ontstaat onze passie voor het behoud van oude industriële lampen. In 2012 zetten wij deze hobby om en richten Lloyd Industrials op. Onder de Rotterdamse Hofbogen betrekken wij één van de monumentale bogen en beginnen daar ons werkatelier. Een plek waarbij het ambacht en behoud van het industriële erfgoed voorop staat.

Passie voor verlichting

Inmiddels hebben wij ons gespecialiseerd in het volledig upcyclen van industriële lampen met een verhaal. Zo geven wij lampen met een bijzondere geschiedenis een geheel nieuw lichtleven door deze vakkundig te restaureren en duurzaam te poedercoaten in een prachtige mat witte coating: de White Label collectie. En laten wij al onze kennis en ervaring samenkomen in de ontwikkeling van onze eerste eigen kleurrijke emaille collectie onder de naam EBLI.

Foto Martin Dijkstra voor Volkskrant Design Magazine

Atelier

Door de loop van de jaren bouwen wij een waanzinnige collectie op van armaturen uit vooral Frankrijk en België. We maken vele reizen en komen zo op de mooiste locaties van oude fabriekshallen en bedrijfspanden. Daarmee groeien wij met ons atelier ook letterlijk uit ons jasje en gaan op zoek naar een andere locatie waar wij het restauratieproces en onze collectie fabriekslampen onder kunnen brengen. In 2021 is het zover en verhuist ons atelier naar het buitengebied van Arnhem.

Het atelier van Lloyd Industrials is de creatieve werkplaats. Hier zetten wij onze industriële lampen uit de White Label collectie en de kleurrijke emaille EBLI lampen in elkaar. Dit is de plek waar nieuwe ideeën en ontwerpen ontstaan. Tussen onze grote collectie unieke verlichtingsarmaturen staan de werkbanken en worden onderdelen gestraald om er zo een geheel nieuw leven in te blazen. Benieuwd naar dat proces en onze collectie? Wij nemen je graag mee in deze beleving en vertellen je graag alles over het restauratieproces, onze unieke collectie en ons atelier.

 

Studio

Omdat we geen afscheid kunnen en willen nemen van ons mooie Rotterdam, houden we de historische plek onder de Hofbogen aan. Deze locatie wordt omgebouwd tot showroom. Begin 2023 heeft Studio Lloyd Industrials haar deuren geopend onder de Rotterdamse Hofbogen. In deze showroom worden, naast onze eigen nieuwe emaille lampen van EBLI en de White collectie, ook de meest waanzinnige designlampen van Stilnovo, ANVIA, Jack Brandsma en Atelier Artiforte getoond. Het design en de ontwerper staan centraal op deze plek. Wekelijks ben je van donderdag tot en met zondag van harte welkom en laten wij jou graag al het moois zien op het gebied van designverlichting.

_____
Vijverhofstraat 76, Rotterdam
Donderdag t/m zondag geopend van 11.00-18.00 uur

 

 

 

“Onze passie voor lampen gaat best ver en is dagelijks nog steeds de inspiratie voor Lloyd Industrials”

_____
René Marijnissen
Dennis van de Zand
Owners and creatives Studio Lloyd Industrials

Logo van Lloyd Industrials unique lighting objects

Waarmee kunnen wij jou verder helpen?

Natuurlijk denken wij graag met je mee bij het vinden van die ene designlamp voor jouw interieur.
Heb je een vraag over de collectie, het bestelproces of de studio?
Laat het ons weten of breng een bezoek aan de studio in Rotterdam.

Neem contact op

Lampen uitgelicht