Top

FAQ

Hieronder vind je de meest gestelde vragen over Studio Lloyd Industrials, oftewel de ‘frequently asked questions’.
Staat er toch iets niet tussen of heb je gewoon een andere vraag over onze werkwijze of de collectie?
Laat het ons weten en wij helpen je graag verder.

Wat zijn jullie leveringsvoorwaarden?
Onze leveringsvoorwaarden lees je hier:
Algemene voorwaarden – maart 2023

Rekenen jullie bezorgkosten?
Producten uit onze webshop worden binnen Nederland gratis verzonden (tenzij anders aangegeven op de productpagina). Buiten Nederland hanteren wij wel verzendkosten. Sommige lampen kunnen als postpakket worden bezorgd. Echter geldt dat niet voor alle lampen. Sommige exemplaren zijn te gevoelig voor beschadigingen of zijn qua afmeting te groot. Wij informeren je graag over de mogelijkheden en transportkosten.

Hoe kan ik mijn aankoop betalen?
Jouw aankoop betaal je veilig online via iDeal, PayPal of een directe bankoverschrijving. Bestel je de lampen in onze studio of werkatelier, dan kun je jouw aankoop direct bij ons voldoen via een pinbetaling. Zodra wij jouw bestelling hebben ontvangen, sturen wij je de factuur per e-mail. Deze kun je gebruiken voor jouw eigen administratie en is gelijk ook jouw aankoopbewijs.

Wat is de margeregeling?
Veel van de lampen uit de collectie van Lloyd Industrials zijn vintage producten en vallen daarmee onder de margeregeling. Dit betekent dat ze zijn vrijgesteld van BTW. Op jouw factuur wordt daarover geen BTW berekend. Natuurlijk geldt dat niet voor alle nieuwe lampen uit de collectie van Studio Lloyd Industrials. De prijzen daarvan zijn wel inclusief 21% BTW. 

Kan ik mijn aankoop omruilen?
Blijkt de lamp toch niet helemaal in jouw interieur te passen? Wij bieden de mogelijkheid om jouw aankoop binnen 14 dagen (na ontvangst) terug te sturen of terug te brengen. Nadat de retourzending door ons is gecontroleerd en deze onbeschadigd is, ontvangt je het aankoopbedrag binnen 14 dagen retour (exclusief verzendkosten). Of wellicht zie je binnen onze collectie een ander type lamp en wil je deze omruilen. Neem vooraf altijd eerst contact met ons op zodat we samen kunnen zoeken naar de beste oplossing. Meer over dit onderwerp lees je in onze leveringsvoorwaarden. De zichttermijn geldt niet voor custommade producten die speciaal aan jouw wensen zijn aangepast. Deze kunnen niet worden omgeruild.

Wanneer is Studio Lloyd Industrials geopend?
Net buiten het centrum van Rotterdam vind je Studio Lloyd Industrials. Wekelijks is onze showroom van donderdag tot en met zondag geopend tussen 11.00 en 18.00 uur. Je bent hier meer dan welkom om de collectie van Lloyd Industrials, EBLI, Stilnovo en ANVIA te komen bekijken. Dit kan gewoon zonder afspraak.

Kan ik het atelier van Lloyd Industrials ook bezoeken?
Ons atelier bevindt zich in een grote oude smederij in het centrum van Hengelo (Gelderland) en is alleen op afspraak geopend. Omdat service en persoonlijkheid bij ons voorop staan, geven wij onze klanten graag de tijd om de collectie te bekijken bij een bezoek aan ons atelier. Op die manier kunnen wij het beste advies geven. Ben je van plan het werkatelier te bezoeken? Laat het even weten en wij maken graag een afspraak.

Hoe kan ik jullie bereiken?
Al onze contactgegevens van zowel de studio als het atelier vind je hier.

Hoe worden de lampen geleverd?
Alle lampen uit onze gehele collectie zijn direct klaar voor gebruik. Er komen dus geen extra kosten bij, tenzij je zelf uiteraard nog extra wensen hebt. Voor sommige lampen geldt dat deze custommade gemaakt kunnen worden. Denk daarbij bijvoorbeeld aan extra bekabeling. Wij informeren je graag over de mogelijkheden.

Wat zijn jullie levertijden?
Dit is afhankelijk van het type lamp en het aantal. Sommige lampen zijn bewerkelijker en vragen dus meer tijd tijdens het productie- of restauratieproces. Bovendien kan de levertijd tijdens drukkere periodes wat langer zijn. Natuurlijk informeren wij je hierover zodra je een bestelling hebt geplaatst. Over het algemeen hanteren wij een levertijd van zo’n vier tot zes weken.

Wat is het verhaal achter jullie White Label collectie?
De collectie van Lloyd Industrials (White Label) bestaat uit authentieke lampen met een geschiedenis. In de loop van de tijd hebben wij ons eigen netwerk opgebouwd verspreid over vooral Frankrijk en België. In deze landen staan nog steeds de meest waanzinnige fabrieken, loodsen en schuren van weleer. Voordat deze gebouwen met de grond gelijk worden gemaakt, worden de prachtige lampen van de sloop gered. Vaak weten wij de geschiedenis en de herkomst van de lampen met de daarbij behorende verhalen. Soms is de oorsprong helaas niet bekend. Bij de fotografie voor onze website proberen wij zoveel mogelijk een afspiegeling te geven van de gemiddelde lamp uit die serie.

Kan ik de lamp direct aansluiten?
De lampen uit de White Label collectie worden standaard voorzien van 300 cm nieuwe bekabeling, 110 cm staalkabel (of ketting) en een nieuwe porseleinen E27 fitting. De lampen zijn hierdoor geschikt voor zowel gloei-, spaar- als led-lampen. Alle lampen die wij leveren zijn daarmee direct gereed voor gebruik. Op verzoek kunnen wij de lampen voorzien van extra bekabeling of staalkabel. Op die manier heb je altijd voldoende om de lamp op locatie aan te sluiten.

Monteren jullie ook lampen?
Omdat iedere klant zijn eigen wensen heeft voor wat betreft het ophangen van de lamp, doen wij dit zelf niet. Ook vraagt iedere plafondsoort voor zijn eigen bevestigingsmaterialen. Natuurlijk kunnen wij je hierin wel adviseren. En uiteraard kan een elektriciën of aannemer dit ook voor jou regelen. NIEUW: Vanaf mei 2023 bieden wij de mogelijkheid gebruik te maken van externe montageservice via een erkend bedrijf. Meer hierover lees je in deze blog.

Zit er een plafondkap bij een lamp uit de White Label collectie?
Iedere klant heeft zijn eigen wensen voor wat betreft het ophangen van de lamp. Daarom leveren wij standaard geen losse aansluitmaterialen als plafondkapjes mee. In de bouwmarkt of via internet zijn er naar eigen smaak vele mogelijkheden te verkrijgen. Wel verkopen wij los een model plafondkap in wit en zwart.

Hoe hang ik mijn lamp op?
Dit is afhankelijk van het soort plafond of muur waaraan de lamp wordt bevestigd. Bij iedere bouwmarkt zijn volop bevestigingsmaterialen in allerlei soorten en maten verkrijgbaar. Kom je er zelf niet helemaal uit, vraag dan advies bij een vakman. En nog een kleine tip voordat je gaat boren en aansluiten: gebruik een leidingzoeker en schakel de stroom vooraf uit.

Welke lichtbron adviseren jullie?
De wereld van verlichting ontwikkelt zich snel. Inmiddels zijn LED-lampen natuurlijk niet meer weg te denken. De keuze van het type lamp is een persoonlijke. Ook de plek en het doel van de lamp spelen daarbij een rol. Natuurlijk hebben wij de nodige ervaring en kennis en kunnen je hierin desgewenst adviseren. In ieder geval worden de armaturen uit de White Label collectie voorzien van een nieuwe E27-fitting waardoor deze geschikt is voor elk type lamp. Producten uit de collectie van Lloyd Industrials worden geleverd exclusief lichtbron, tenzij dit anders staat vermeldt op de productpagina.

Is de lamp dimbaar?
Afhankelijk van het type lichtbron dat je gebruikt, kan de lamp worden gedimd. Op de verpakking van een lamp kun je vooraf kijken of deze dimbaar is. Zorg altijd voor een goede dimmer die is afgestemd op het soort lamp. Hiermee voorkom je dat een lamp of dimmer gaat zoemen of knipperen.

Lenen jullie lampen uit voor een productie?
Voor film-, televisie- en theaterproducties of voor photoshoots is er een mogelijkheid dat wij lampen in bruikleen beschikbaar stellen. Uiteraard afhankelijk van het type lamp, de periode en het soort productie. Wij informeren je graag over de mogelijkheden.

Mag ik foto’s of teksten van de website gebruiken?
Niets van deze website mag zonder voorafgaande toestemming ter beschikking worden gesteld aan derden of worden verveelvuldigt. Natuurlijk werken wij in veel gevallen graag mee aan een vorm van promotie. Daarbij vragen wij sowieso altijd wel om een duidelijke bronvermelding. Neem vooraf even contact met ons op en wij maken graag verdere afspraken hierover.

Wie heeft de website ontwikkeld?
Webdevelopment en -design | Kracht Internet Marketing, www.krachtinternetmarketing.nl

Logo van Lloyd Industrials unique lighting objects

Vragen of wil je een afspraak maken?

Natuurlijk helpen wij je graag bij het vinden van die ene designlamp voor jouw interieur.
Heb je een vraag over de collectie, laat het ons weten of bezoek de studio in Rotterdam.

Neem contact op

Uitgelicht