Top

FAQ

Levering en verzending

Leveringsvoorwaarden
Al onze leveringsvoorwaarden lees je hier: Leveringsvoorwaarden 2022

Bezorging en kosten
Producten in onze webshop worden binnen Nederland gratis verzonden, tenzij anders aangegeven op de productpagina. Buiten Nederland hanteren wij wel verzendkosten. Sommige lampen kunnen als postpakket worden bezorgd. Echter geldt dat niet voor alle lampen. Sommige exemplaren zijn te gevoelig voor beschadigingen of zijn qua afmeting te groot. Wij informeren je graag over de mogelijkheden en kosten.

Service en betaling

Betaling
Jouw aankoop betaal je veilig online via iDeal, PayPal of een directe bankoverschrijving.
Bestel je de lampen in onze studio of werkatelier, dan kun je jouw aankoop direct bij ons voldoen middels een pinbetaling.

Factuur
Bij iedere aankoop ontvang je van ons per e-mail een factuur. Kies je ervoor om de aankoop te laten verzenden, dan ontvangt je de factuur zodra je de bestelling hebt gedaan. Doe je een aankoop in onze studio of in ons werkatelier, dan ontvang je de factuur achteraf per mail.

BTW en margeregeling
Veel van de lampen uit onze collectie zijn vintage producten zijn en vallen daarmee onder de margeregeling. Dit betekent dat ze zijn vrijgesteld van BTW. Dit geldt niet voor de nieuwe lampen uit onze collectie. De prijzen daarvan zijn wel inclusief 21% BTW.

Bedenktijd en omruilen
Blijkt de lamp toch niet helemaal in jouw interieur te passen, dan bieden wij de mogelijkheid om de aankoop binnen 14 dagen (na ontvangst) terug te sturen of terug te brengen. Nadat de retourzending door ons is gecontroleerd en deze onbeschadigd is, ontvangt je het aankoopbedrag binnen 14 dagen retour (exclusief verzendkosten). Of wellicht zie je binnen onze collectie een ander type lamp en wilt je deze omruilen. Neem vooraf altijd eerst even contact met ons op zodat we samen kunnen zoeken naar de beste oplossing. Meer over dit onderwerp leest je in onze leveringsvoorwaarden.

Persoonsgegevens
Lloyd Industrials gaat zorgvuldig om met de verstrekte persoonlijke- en zakelijke informatie. De gegevens worden vertrouwelijk bewaard en zullen niet aan derden ter beschikking worden gesteld, openbaar gemaakt worden of worden doorverkocht.

Ons werkatelier

Openingstijden
Ons werkatelier bevindt zich in een grote oude smederij in het centrum van Hengelo (Gelderland) en is op afspraak geopend. Omdat service en persoonlijkheid bij ons voorop staan, geven wij onze klanten graag de tijd om de collectie te bekijken bij een bezoek aan ons werkatelier. Op die manier kunnen wij het beste advies geven. Bovendien verblijven wij zelf regelmatig in het buitenland om onze collectie verder uit te bereiden. Bent je van plan het werkatelier te bezoeken? Laat het ons even weten en wij maken graag een afspraak.

Jouw aankoop

Levering
Schaf je bij ons een lamp aan, dan is deze altijd voorzien van nieuwe geaarde bekabeling en direct klaar om aangesloten te worden. Er komen dus geen extra kosten bij, tenzij je zelf uiteraard nog extra wensen hebt.

Levertijd
Dit is afhankelijk van het type lamp en het aantal. Sommige lampen zijn bewerkelijker en vragen dus meer tijd tijdens het restauratieproces. Bovendien kan de levertijd tijdens drukkere periodes wat langer zijn. Natuurlijk informeren wij je hierover zodra je een bestelling hebt geplaatst. Over het algemeen hanteren wij een levertijd van zo’n vier tot zes weken.

Oorsprong en kenmerken
In de loop van de tijd hebben wij ons eigen netwerk opgebouwd verspreid over vooral Frankrijk en België. In deze landen staan nog steeds de meest waanzinnige fabrieken, loodsen en schuren van weleer. Voordat deze gebouwen met de grond gelijk worden gemaakt, worden de prachtige lampen van de sloop gered. Vaak weten wij de geschiedenis en de herkomst van de lampen met de daarbij behorende verhalen. Soms is de oorsprong helaas niet bekend. Bij de fotografie voor onze website proberen wij zoveel mogelijk een afspiegeling te geven van de gemiddelde lamp uit die serie. Desgewenst kan ook een foto van een specifieke lamp gestuurd worden.

Inkoop
Inmiddels hebben wij ons eigen netwerk opgebouwd in vooral het buitenland. Maar natuurlijk zijn wij altijd geïnteresseerd wanneer je zelf nog ergens mooie originele exemplaren met een verhaal hebt liggen. Onze voorkeur gaat daarbij altijd uit naar een mail met daarin de omschrijving, het verhaal, wat foto’s en jouw vraagprijs.

Montage en customization

Aansluiten
Onze lampen worden standaard voorzien van 300 cm nieuwe bekabeling, 110 cm staalkabel (of ketting) en een nieuwe porseleinen E27 fitting. De lampen zijn hierdoor geschikt voor zowel gloei-, spaar- als led-lampen. Alle lampen die wij leveren zijn daarmee direct gereed voor gebruik. Op verzoek kunnen wij de lampen voorzien van extra bekabeling of staalkabel. Op die manier heb je altijd voldoende om de lamp op locatie aan te sluiten.

Elektriciën
Omdat iedere klant zijn eigen wensen heeft voor wat betreft het ophangen van de lamp, doen wij dit zelf niet. Ook vraagt iedere plafondsoort voor zijn eigen bevestigingsmaterialen. Natuurlijk kunnen wij je hierin wel adviseren. En uiteraard kan een elektriciën of aannemer dit ook voor jou regelen.

Plafondkap
Iedere klant heeft zijn eigen wensen voor wat betreft het ophangen van de lamp. Daarom leveren wij geen losse aansluitmaterialen als plafondkapjes. In de bouwmarkt of via internet zijn er naar eigen smaak vele mogelijkheden te verkrijgen.

Montage
Dit is afhankelijk van het soort plafond of muur waaraan de lamp wordt bevestigd. Bij iedere bouwmarkt zijn volop bevestigingsmaterialen in allerlei soorten en maten verkrijgbaar. Kom je er zelf niet helemaal uit, vraag dan advies bij een vakman. En nog een kleine tip voordat je gaat boren en aansluiten: gebruik een leidingzoeker en schakel de stroom vooraf uit.

Lichtadvies

Lichtbron
De wereld van verlichting ontwikkelt zich snel. Inmiddels zijn LED-lampen natuurlijk niet meer weg te denken. De keuze van het type lamp is een persoonlijke. Ook de plek en het doel van de lamp spelen daarbij een rol. Natuurlijk hebben wij de nodige ervaring en kennis en kunnen je hierin desgewenst adviseren. In ieder geval worden onze armaturen voorzien van een nieuwe E27-fitting waardoor deze geschikt is voor elk type lamp. Onze lampen worden geleverd exclusief lichtbron, tenzij dit anders staat vermeldt op de productpagina.

Dimbaar
Afhankelijk van het type lichtbron dat je gebruikt, kan de lamp worden gedimd. Op de verpakking van een lamp kun je vooraf kijken of deze dimbaar is. Zorg altijd voor een goede dimmer die is afgestemd op het soort lamp. Hiermee voorkom je dat een lamp of dimmer gaat zoemen of knipperen.

Promotie

Publicatie
Niets van de website mag zonder voorafgaande toestemming ter beschikking worden gesteld aan derden of worden verveelvuldigt. Natuurlijk werken wij in veel gevallen graag mee aan een vorm van promotie. Daarbij vragen wij altijd wel om een bronvermelding. Neem vooraf even contact met ons op en wij maken graag verdere afspraken hierover.

Webdesign
Webdevelopment en -design | Kracht Internet Marketing, www.krachtinternetmarketing.nl

Lloyd Industrials

Vragen of wil je een afspraak maken?

Natuurlijk helpen wij je graag bij het vinden van die ene designlamp voor jouw interieur.
Heb je een vraag over de collectie, laat het ons weten of bezoek de studio in Rotterdam.

Neem contact op

Uitgelicht