Top

Designlampen

Designverlichting

Bij Studio Lloyd Industrials Rotterdam vind je naast duurzaam hergebruikte industriële verlichting en de prachtige collectie EBLI Onetone emaille lampen ook designlampen. Dit zijn verlichtingsarmaturen die zijn ontworpen met een sterke nadruk op esthetiek, creativiteit en innovatief design. Deze lampen worden vaak beschouwd als kunstwerken op zich en zijn bedoeld om niet alleen licht te verspreiden. Designverlichting is ook bedoeld om de esthetiek en stijl van een ruimte te verbeteren.

Kenmerken designlampen

Hier zijn enkele kenmerken en voorbeelden van designlampen:
Uniek en origineel ontwerp: Designlampen onderscheiden zich door hun unieke en originele ontwerpen. Ze worden vaak gecreëerd door getalenteerde ontwerpers en designstudio’s die streven naar innovatie en esthetische schoonheid.
Materialen en vakmanschap: Deze lampen worden vaak vervaardigd met hoogwaardige materialen en vakmanschap. Materialen zoals glas, metaal, hout, kunststof en zelfs gerecyclede materialen kunnen worden gebruikt.
Esthetiek en stijlvariëteit: Designlampen kunnen variëren van minimalistisch en eigentijds tot eclectisch en extravagant. Ze zijn beschikbaar in verschillende stijlen en passen bij diverse interieurontwerpen.
Functionaliteit: Ondanks hun artistieke waarde moeten designlampen nog steeds effectieve lichtbronnen zijn. Ze combineren esthetiek met functionaliteit en bieden voldoende licht voor de beoogde ruimte.
Kunstzinnige waarde: Veel designlampen worden beschouwd als kunstwerken en kunnen zelfs deel uitmaken van kunstcollecties. Ze kunnen de handtekening van de ontwerper dragen en worden vaak beschouwd als investeringsstukken.

Enkele bekende voorbeelden van designlampen zijn onder andere de Sputnik kroonluchter van Stilnovo. Dit is een opvallende kroonluchter met meerdere uitstekende armen, geïnspireerd op de vorm van de ruimtesonde Sputnik. De combinatie van messing met gekleurde kapjes zijn geweldig. Daarnaast is een ander mooi voorbeeld de tafellamp de Directeur van Anvia. Deze kunnen variëren in prijs, van betaalbare opties tot zeer exclusieve en dure stukken. Ze zijn een geweldige manier om een statement te maken in uw interieur en uw persoonlijke stijl uit te drukken.

De Sputnik van Stilnovo behoort tot de mooiste designlampen

Lampen uitgelicht