Top

Duurzaam bezig

Redesign van lampen met een geschiedenis

Eigenlijk zijn wij altijd al een beetje een pionier geweest. Niet alleen in het duurzaam upcyclen van de meest waanzinnige armaturen met een echt verhaal, maar ook op het gebied van duurzaamheid. Toen wij namelijk in 2012 begonnen met ons bedrijf stond recycling al direct bovenaan onze lijst. Door bestaand industrieel erfgoed niet weg te gooien maar juist te hergebruiken, ontstaat er een geheel nieuw lichtleven. Kortom: wij zijn behoorlijk duurzaam bezig. Een passie die in de loop van de jaren alleen maar verder is uitgegroeid. Inmiddels zijn zowel ons atelier als onze studio geopend en nemen wij jou graag mee in een uniek aanbod aan verlichting. Stuk voor stuk handgemaakt en net even anders.

Upcycling van industrieel erfgoed

De basis van Lloyd Industrials is het upcyclen van industrieel erfgoed. De mooiste armaturen uit oude loodsen en fabrieken worden volledig hergebruikt. Door zelfs de kleinste schroefjes en onderdelen opnieuw te gebruiken gaan wij daarin best ver. Dit alles met zoveel mogelijk respect naar het originele armatuur en uiteraard ook het milieu.

In ons atelier doen wij het maakproces. Deze locatie draait volledig op zonnepanelen. Zo stralen wij de onderdelen van lampen zoveel mogelijk op de momenten dat ook letterlijk de zon straalt. En maken wij bij het cleanen van de armaturen geen gebruik van chemische schoonmaakmiddelen. Een groot deel van dit proces gebeurd met water, een borstel en vooral veel geduld.

Upcycled by Lloyd Industrials duurzaam bezig

Verantwoord design

Ken je onze White Label collectie al? De buitenlaag van deze collectie bestaat uit poedercoat en geeft de industriële lamp een minimalistisch uiterlijk. De nadruk wordt daarmee gelegd op het silhouette, terwijl de sporen van geschiedenis toch prachtig zichtbaar blijven. Hoe mooi is het dat dit resultaat wordt bereikt met een techniek die het minst belastend is voor het milieu? Bovendien bestaat de gebruikte coating uit organisch materiaal zonder oplosmiddelen en produceert het nauwelijks afval.

Levering en verzending

Ook bij de levering houden wij rekening met een stukje duurzaamheid. Zo combineren wij verschillende bestellingen op een route om het reizen te beperken. Dat geldt niet alleen voor onze eigen collectie. Ook de lampen van ANVIA en Stilnovo worden zoveel mogelijk gebundeld zodat deze in één keer geleverd kunnen worden. Hierdoor is de levertijd soms ietsje langer. Maar heb jij uiteindelijk wel een prachtig handgemaakt kwaliteitsproduct in huis, gecombineerd met een stukje duurzaamheid.

Zoals je ziet is Lloyd Industrials al aardig op weg. En dan staan er nog zeker een aantal andere ideeën op stapel die wij volgend jaar willen gaan toepassen binnen onze productieproces. Alles om het verleden en een duurzame toekomst nog mooier samen te laten smelten. Goed bezig toch?

Over duurzaam upcyclen gesproken…

Vergeet ook vooral niet onze reparatie service