Top

Industrieel erfgoed

Bij industrieel erfgoed denk je al snel aan de grote jongens die vroeger de arbeiders in fabriekshallen het nodige licht gaven. Maar in onze collectie zijn ook meerdere kleine lampjes opgenomen, klein industrieel erfgoed en stuk voor stuk ware eyecatchers. Afgelopen week hebben we daarvan de eerste modellen gefotografeerd en op onze nieuwe website geplaatst.

Neem bijvoorbeeld de GAL005. Een zware gietijzeren vooroorlogse wandlamp, afkomstig van een militair complex in de omgeving van Parijs. Of de kleine SAM001 muurlamp. Door ons tot in detail gerestaureerd en teruggebracht naar de oorspronkelijke kleur van het gisteren.

 

Luik

De allerkleinste uit onze collectie is de Schreder SHR001. Een serie unieke lampjes afkomstig uit een verlaten kolenmijn in de omgeving van Liège. De lampen hebben in de mijn ooit dienst gedaan als waarschuwingslampen om aan te geven of de ruimtes vrij van koolmonoxide waren.

Niet alleen voor de stoere grote jongens ben je bij Lloyd Industrials aan het juiste adres. Ook voor kleinere lampen met evenveel geschiedenis die behoren tot het Industrieel erfgoed. En zo wordt onze webshop continu verder aangevuld.

September 2017

 

Fabriekslamp gal005 industrieel erfgoedFabriekslamp SHR001