Top

Foto van de website van Vogue Living Australis interieurfouten

Photographed by Tim Lenz, interior design by Crystal Sinclair Designs and styled by Mariana Marcki-Matos
Bron: Vogue Living

Logo Vogue Livin Australia

Fouten die jouw interieur er goedkoop uit laten zien

Interieurfouten

Dat de juiste verlichting belangrijk is om jouw interieur tot haar recht te laten komen, weten wij natuurlijk allang. Toch merken wij met grote regelmaat dat dit wordt onderschat. Er wordt veel aandacht besteed aan mooie meubels om pas in de laatste fase van inrichten na te denken over lampen. Terwijl je met verlichting juist de sfeer van jouw interieur bepaald.

Vogue Living Australië heeft hier een leuk artikel over geschreven. Zij zetten 11 veel voorkomende ontwerpfouten voor je op een rij die jouw interieur er goedkoop uit laten zien. Stuk voor stuk praktische en simpele tips waarmee je dat kunt voorkomen. Daarbij mogen tips over verlichting natuurlijk niet ontbreken.

Harde belichting

Vraag het een acteur, fotograaf of model en ze zullen hetzelfde zeggen: verlichting is alles. “Niemand ziet er goed uit in hard licht boven zijn hoofd. Ik zou in kaarslicht leven als het kon,” zegt interieurontwerper Benjamin Vandiver. “Omdat dat niet altijd werkt, doet het toevoegen van een tafel- of staande lamp in elke kamer op verschillende hoogtes wonderen. Dimmersnoeren zijn ook je beste vriend,” zegt hij.

Crystal Sinclair is het daarmee eens. “Als je over verlichting nadenkt, denk er dan over na om het in lagen aan te brengen,” zegt ze. “Het moet niet alleen overheadverlichting zijn, dat is niet altijd de oplossing. Ik vind dat je in een ontspannen omgeving de verlichting boven je hoofd uit moet doen en de lampen aan voor het beste sfeereffect. Denk aan tafellampen, staande lampen en zelfs plug-in wandlampen.” zo voorkom je interieurfouten. 

Verlichting die niet flatteus is

En let ook op het soort licht. “Ga altijd voor de warme verlichting versus het felle daglicht,” suggereert Joo. “Harde verlichting kan de ruimte steriel doen aanvoelen; warme verlichting voegt een mooie gloed en diepte toe aan de kamer, waardoor het meer gastvrij en sereen aanvoelt.”

“Ik ben ook een grote fan van het verzamelen van vintage kandelaars en het plaatsen van eenvoudige kaarsen op oppervlakken zoals salontafels,” zegt Vandiver. “Lampen dimmen en ‘s avonds een paar kaarsen aansteken voelt voor mij als een luxe. Ik heb altijd Cire Trudon kaarsen bij de hand, vooral als er bezoek op bezoek komt.”