Top

Eigen ophang

Al onze lampen dragen een hele geschiedenis met zich mee. Vroeger werd verlichting in fabriekshallen namelijk opgehangen door de elektriciën zelf. De armaturen werden geleverd en door de elektriciën voorzien van een ophang. Daarbij werd er telkens op de locatie een ophang in elkaar gezet van allerlei materialen waarmee de lamp aan de hoge plafonds van de fabriekshal bevestigd kon worden. Omdat een standaard ophang niet altijd voorradig was vroeg dit keer op keer natuurlijk enige ‘creativiteit’ van de elektriciën.

Het resultaat hiervan levert de meest wonderbaarlijke creaties op die wij tegenkomen tijdens onze reizen door Frankrijk, België en Italië. Daarbij hebben de lampen soms nog de samengestelde verroeste ophang, destijds ooit bedacht door de elektriciën. Deze is dan vaak in slechte staat en verdient ook niet altijd de schoonheidsprijs. Soms treffen we tijdens onze zoektocht ook lampen waarbij de ophang later weer voorzien is van een nieuwere samengestelde ophang, bestaande uit allerlei bouten, moeren en beugels. Geen van allen origineel en waardig voor het armatuur.

Speciaal ophangsysteem Industriele lamp

Ophangsysteem Industriele lamp in de praktijk

Lloyd Industrials gaat voor een hoogwaardige afwerking van de collectie fabriekslampen. Daarbij besteden wij veel aandacht aan iedere lamp tot aan het kleinste detail. Vorig jaar zijn wij om die reden met een bedrijf uit Delft in gesprek gegaan over onze wensen en mogelijkheden bij de ontwikkeling van onze eigen ophang. Zij hebben met ons meegedacht en zijn aan het schetsen gegaan. Na het verder uitwerken en finetunen zijn de werktekeningen ontstaan en is de mal gemaakt.

Het resultaat is een uit aluminium gegoten eigen ophang waarin zelfs ons logo op een subtiele is verwerkt. Met respect naar de geschiedenis krijgen veel van onze lampen voortaan een ophang die ze verdienen. Nieuw maar wel met een knipoog naar het verleden. Met deze ophang geven wij de lampen weer een compleet nieuw tweede leven met onze eigen touch.

Februari 2016