Top

Hanglampen White Label

De hanglampen uit de White Label collectie van Lloyd Industrials zijn ontstaan vanuit de gedachte bestaande lampen duurzaam te hergebruiken. Industrieel erfgoed dat dienst heeft gedaan in oude fabriekshallen en loodsen uit de jaren ’50 en ’60 en daarmee  een belangrijke bijdrage hebben geleverd aan de opbouw van Europa na de Tweede Wereldoorlog.

Van Industriële lampen naar Designlampen

Door de industriële lampen te stralen en te poedercoaten in een mat witte bijna keramische coating ontstaat een silhouette. Een vorm die niet wordt afgeleid door kleur- of materiaalgebruik, maar waarbij wel de sporen van geschiedenis zichtbaar blijven. De industriële lampen krijgen zo een minimalistische vorm die lijkt te zweven in de ruimte.

Duurzaam hergebruik

Lloyd Industrials geeft met haar White Label collectie gebruikte lampen een nieuw lichtleven door ze zorgvuldig te restaureren en te voorzien van nieuwe bedrading en een porseleinen fitting. Daar waar in het verleden lichtbronnen tussen 100 en 750 watt werden gebruikt, zijn de armaturen nu geschikt voor energiezuinige LED technologie. Bovendien kiezen wij bewust voor poedercoating omdat dit, naast een prachtig eindresultaat, het minst belastend is voor het milieu. De gebruikte coating bestaat uit organisch materiaal zonder oplosmiddelen of verdunners en produceert nauwelijks afval.

Verleden en heden smelten samen en geven het begrip duurzaam upcyclen een nieuwe eigen dimensie. Industriële designlampen met een knipoog naar het verleden.

hanglampen White Label van Lloyd Industrials

Lampen uitgelicht