Top

tafel met daarboven twee Saliscendi hanglampen van Stilnovo in rode kleur

Stilnovo-Sputnik-designlamp-kroonluchter-ivoor-1man slapend aan bureau met een rode stilnovo minitopo tafellamp

 

 

Logo Stilnovo

Klik hier voor onze volledige Stilnovo collectie

Stilnovo designverlichting

In februari 2023 openden wij de deuren van onze studio. Net buiten het centrum van Rotterdam is op de plek van ons atelier een nieuwe showroom ontstaan. Een ruimte met de meest waanzinnige designverlichting met een echt verhaal. Onder de vroegere spoorlijn van Rotterdam naar Den Haag laten wij nu graag het licht voor jou schijnen. De Hofbogen is waar wij ooit begonnen zijn met ons atelier en sinds dit jaar de nieuwe hotspot op het gebied van design en interieur.

Collectie designverlichting
Natuurlijk vind je in de studio onze eigen collectie die bestaat uit het redesign en upcycling van prachtig industrieel erfgoed. Waaronder de White Label collectie, de Zeiss Ikon lampen en de A16 Lightbox. Maar ook laten wij hier met trots de EBLI collectie zien. Nieuwe designlampen afgewerkt met kleurrijk emaille. Bovendien hebben wij je al eerder voorgesteld aan ANVIA. Een merk met iconische modellen met een knipoog naar de mid-century periode. Wanneer je dit gemist hebt, dan lees je hier meer in de blog.

Even voorstellen
Naast dit alles is er meer….. Sinds dit jaar is Studio Lloyd Industrials ook official Stilnovo dealer. Daarom stellen wij je ook graag voor aan dit prachtige Italiaanse designmerk, opgericht in 1946 door Bruno Gatta. Hij werkt samen met zijn broer Paolo, die net is afgestudeerd aan de universiteit. In september 1949 openen ze ‘Stilnovo Srl’. Daarmee groeit het bedrijf in slechts een paar jaar tijd uit tot een begrip in de moderne verlichting. Het merk wint door de jaren heen diverse prijzen voor hun ontwerpen.


Eén van hun bekendste ontwerpen is de Saliscendi lamp uit 1957. De broers Achille en Pier Giacomo Castiglioni maken dit ontwerp voor een overheidsgebouw in Milaan. Leuk om te weten is dat het origineel drie keer zo groot was als de huidige uitvoering. Natuurlijk vind je de Saliscendi niet alleen in onze webshop, maar ook in de studio. Designers als Joe Colombo, Ettore Sottsass, Gae Aulenti en de broers Achille en Pier Giacomo Castiglioni gaan aan de slag voor Stilnovo. Daarmee worden door de jaren heen tijdloze modellen als de Campana, de Lampiatta en de Galassia geïntroduceerd. En tot slot niet te vergeten: de Sputnik.

Verleden en toekomst
In 2019 neemt de Linea Light Group, wereldleider in LED-verlichting, Stilnovo over. Met als doel het merk opnieuw te lanceren in de moderne wereld en een geschiedenis voort te zetten die meer dan 70 jaar geleden begon. Zij brengen de prachtige iconen uit het verleden opnieuw uit. Daarnaast worden er ook nieuwe ontwerpers betrokken bij het merk om zo toekomstige verlichtingsarmaturen te ontwikkelen.

Bekijk de lampen van Stilnovo
Natuurlijk ben je na het lezen van dit alles nieuwsgierig geworden. De collectie van Stilnovo vind je in onze webshop. Vind je het leuk om de modellen in het echt te bekijken? Een deel van de collectie hebben wij een plek gegeven in de studio. Wekelijks ben je ook daar van harte welkom en staan onze deuren van donderdag tot en met zondag voor je open tussen 11.00 en 18.00 uur.

Heb je een vraag over de collectie van Stilnovo? Laat het ons weten en wij helpen je graag verder.